Waarom dit traject?

Waarom dit traject?

De vraag naar ABA in Nederland neemt toe.

Particuliere ABA initiatieven worden opgezet, ouders zetten thuisprogramma’s op voor hun kind. Hele mooie initiatieven, maar wat zou het fijn zijn als een kind ABA kan ontvangen op de instelling waar het naartoe gaat.

Voor ouders van een kind met autisme en/of een ontwikkelingsachterstand is het vaak een hele zoektocht om een geschikte plek voor hun kind te vinden. Dan zit hun kind op een plek die goed voelt, maar blijft het gevoel bekruipen dat er meer te bereiken valt.

Wij brengen daar verandering in. ABA laat hele goede resultaten zien kan hét verschil maken voor kinderen met autisme en/of een ontwikkelingsachterstand. Onderzoek laat zien dat ABA leidt tot een toename in gewenst gedrag op het gebied van: taal- en communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden, schoolse vaardigheden en zelfredzaamheid, een grote afname van ongewenst gedrag (agressie, zelfverwonding en het vernielen van huis en haard) (Gezondheidsraad, 2009).

Daarnaast kun je je als instelling op deze manier onderscheiden van reguliere settingen, ook richting de gemeente.

Om aan de toenemende vraag van ABA te kunnen voldoen zijn er al verschillende instellingen die het Coachingstraject bij het ABA centrum gevolgd hebben.