Links

AIC logoHet Autisme Info Centrum (AIC) is een informatie- en documentatiecentrum voor en door (ouders en partners van) mensen met autisme. AIC is onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Autisme.

BCBA logo Het Behavior Analyst Certification Board (BACB) is de in 1998 opgerichte internationale beroepsvereniging voor professionals werkzaam in het vakgebied van Applied Behavior Analysis en heeft als missie kwaliteit te waarborgen. Hiertoe is o.a.  een internationaal erkend certificeringsprogramma opgezet.

logo-dabaDe Dutch Association for Behavior Analysis (DABA) is de Nederlandse beroepsvereniging voor professionals werkzaam in het vakgebied van Applied Behavior Analysis (ABA). De vereniging spant zich in om het vakgebied in Nederland te profileren en de kwaliteit van de beroepsuitoefening te beschermen door bij te dragen aan voorlichting, opleidings- en certificeringsmogelijkheden en wetenschappelijk onderzoek. DABA bevindt zich nog in de opstartfase.

logoNvaDe belangenvereniging voor mensen met autisme en hun naasten.

PerSaldo logo Per Saldo is de belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).