Instellingen

Het ABA centrum ondersteunt instellingen rondom de implementatie van ABA. Denkend aan een orthopedagogisch kinderdagcentum, MKD of kinderbegeleidings centrum.

 

Mogelijk heeft u als wens de ABA methode te implementeren binnen uw instelling of spreekt een erkende registratie bij de beroepsvereniging (QABA) u aan.

 

Na een oriënterend gesprek over uw wensen en behoeften, volgt een professionaliseringsplan op maat en een offerte.

Professionalisering

Hierbij kunt u denken aan het opleiding van groepsleiding tot ABAT. Daarnaast is er de mogelijkheid om overige groepsleiding workshops te laten ontvangen om op deze manier de basis te leggen in ABA.
Daarnaast bieden we coaching aan groepsleiding op de groep om de vertaalslag te maken van de theorie naar de praktijk.

 

U kunt er ook voor kiezen om intern een orthopedagoog of gedragsdeskundige op te leiden tot QBA of QASP-S. Op die manier heeft u als instelling zelf de kwaliteit van de ABA in huis. Het ook mogelijk om deze dienst vanuit het ABA centrum te ontvangen. De QBA of QASP-S is dan als externe expert verbonden aan uw organisatie en verzorgt de supervisie aan de Trainer en is eindverantwoordelijk voor de behandelprogramma's van de kinderen.

Veel gestelde vragen

Vragen van ouders

Via onze aanmeldroute

Deze verschilt per regio, op het moment dat u uw kind aanmeldt, wordt u hierover geïnformeerd.

Ons kantoor zit in Woerden gevestigd. Daar vinden bijeenkomsten voor de ABAT opleiding en Workshops plaats. Met de kinderen werken wij alleen ambulant, dat kan thuis of op de groep of school, waar uw kind op dat moment zit.

Vragen van professionals

De ABAT opleiding is voor professionals of ouders die zich meer willen verdiepen in ABA. De ABA workshops bieden een goede eerste basis voor zowel professionals als ouders die beginnen zijn, dus met weinig tot geen ABA voorkennis.

Ons doel is om jou de ABA principes te leren en deze op een liefdevolle en respectvolle manier in te zetten. Hiermee kun je een betekenisvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen met autisme. Na het afronden van jouw opleiding werk je onder supervisie van een BCBA of QBA. Heb je zelf de ambitie om door te leren? Overweeg dan de QASP-S of QBA registratie.

Ja we bieden zowel supervisie voor studenten die de ABAT opleiding hebben afgerond als ook voor studenten die op Bachelor of Masterniveau een QASP-S of QBA registratie nastreven.