Doel van het traject

Doel

Het doel van het Coachingstraject is dat je kennis, inzicht en kunde verwerft voor het begeleiden van kinderen en jongeren met autisme en/ of ontwikkelingsachterstand, volgens de gedragsprincipes van Applied Behavior Analysis (ABA). En vervolgens leert deze principes leert toepassen in de praktijk.
Gericht op groepsleiding die direct met de kinderen werken. Daarbij wordt er nauw samengewerkt met de gedragsdeskundige/ behandelcoördinator van jullie locatie.

Het coachingstraject is ontwikkeld om zowel losstaand als parallel lopend aan de RBT opleiding, geboden te kunnen worden.

ABA is een zeer effectieve methode om zowel de ontwikkeling van de kinderen mee te stimuleren, als ook om gedrag van kinderen te verbeteren.

Naast dat de kinderen goede vooruitgaan laten zien m.b.v. de ABA principes en hun gedrag verbetert, zien we ook positieve veranderingen bij de groepsleiding.

Het is een manier om groepsleiding meer in hun kracht te zetten. Ze weer energie te laten ervaren en hun enthousiasme toe te laten nemen. Het traject geeft ze meer inzicht en handvatten waardoor ze beter opgewassen zijn in de praktijk, de kinderen vooruit zien gaan en blij zijn met het vak dat ze gekozen hebben.

Eindelijk heb ik het gevoel dat ik weet hoe ik de kinderen vooruit kan helpen en zie ook meteen dat het werkt.

Quote Groepsleiding